Sabtu, 23 Ogos 2008

Kriteria??

"posting hari ni ditutup dengan satu cerita yg berlaku beberapa bulan lepas di office…
---------------------------------------------------------------
Kerana status single, yang tak pegi ber’dating’ atau apa2 lah, maka ianya dianggap agak sedikit pelik di department ini.Makanya,soalan2 seperti ini slalu ditanyekan:

“Salwa, what’s the plan for this weekend? Dating perhaps?”

“Come on. Let me find someone for you…”

“bile nk kawen nih…?”

“tkkan u tkde pakwe. Meh la we all carikan”

Hehehe.selalu saye jawap dengan senyum aje. Kadang2 layan jugak lah.Upacara mencarik-carik dan mengkenen2 kan adalah perkara biasa kat sini. Saye pun faham jugak kalau antaranya adalah gurauan.Adat lah tuh.hehehe..saye pun tk pernah terasa atau amik serius malah kadang2 saye jugak bergurau, katanya mahu yang ade ‘Porche’, ‘umah besar yg ade swimming pool’ , ‘keturunan raja’ etc dan selalunya selepas itu kami sama2 ketawa.Cuma satu hari nih, ade satu jawapan saye yang buat soalan2 mcm ni jarang dah timbul.Begini la lebeyh kurang dialognyer….

“Oh, criteria yer? Lelaki yang I nak yer? Hurm…. Actually kan, I tak carik yang solat 5 waktu sehari lah…”

“Aik….abes you nk we all carik yang macam maner?”

“Ok, kalau U all nak carikkan jugak, I takmo yang solat 5 kali sehari jer, tapi die solat 5 kali sehari berjemaah, kalau dapat kt masjid lah…then bleyh jadi imam…bleyh tak u all carikkan yang camtuh? Hehehe”

-senyap-

(senang kan? Hihihihi)

Wallahu’alamWassalaam"

~dipetik dan diolah dr http://salwasaleh.blogspot.com/2008/05/mesjid.html ~

Tiada ulasan:

Catat Komen